Veelgestelde vraag: Flexwerker tijdens coronavirus

Via onze servicedesk Novak DIRECT krijgen wij naast accountancy en fiscale vragen ook regelmatig vragen op het gebied van HRM. Ook daarvoor kunt u terecht bij Novak DIRECT. Onze adviseur Wim Huurman is eigenaar van Pilatusdam Mens & Organisatie en werkt al tien jaar samen met ons.

De volgende vraag kreeg Wim Huurman binnen via Novak-DIRECT:

Vraag:

Mijn cliënt heeft een drietal flexwerkers in dienst die tijdelijk in Nederland wonen om te werken. Vanwege het coronavirus zijn deze medewerkers naar hun land van herkomst vertrokken. Twee flexwerkers zijn er al langer en hebben op het aanbod vaste uren aangegeven dat zij flexibel willen blijven werken (vanaf 1 januari 2020). Eén flexwerker zou er aan het eind van deze maand één jaar werkzaam zijn. Is het feit dat zij gezegd hebben dat zij terug naar hun thuisland gaan om tijdens de coronacrisis bij hun familie te zijn voldoende om als werkgever deze werknemers uit dienst te melden als zijnde dat de arbeidsovereenkomst opgezegd is door de werknemer?

Antwoord:

Er mag niet gesteld worden dat de werknemers het dienstverband hebben opgezegd. De loondoorbetaling kan worden stopgezet, maar de werknemer zou hier achteraf nog aanspraak op kunnen maken.

Heeft u aanvullende expertise nodig op het gebied van HRM? Neem dan contact op met Novak DIRECT, wij helpen u graag verder!

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.