Accountantskantoren (nog) niet ingericht op Financiële Planning

Nu het pensioen in eigen beheer voor de DGA is afgeschaft oriënteren accountantskantoren zich op financiële planning. Novak wil haar leden ondersteunen bij de zoektocht naar deze mogelijkheid om klanten te adviseren. Van belang is daarbij o.a. wat er onder financiële planning moet worden verstaan, wat de rol van de accountant kan zijn en welke middelen de accountant nodig heeft om zijn adviesrol zo goed mogelijk in te vullen. Om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van accountantskantoren hebben wij een enquête gehouden onder onze kantoorleden.

Resultaten

Wij zien duidelijk terug dat alle deelnemers aangeven dat hun klanten meer behoefte hebben aan financiële planning. De meerderheid geeft dan ook aan dat zij deze taak zien liggen bij de accountant. De grootste behoefte naast een rapportage is dan ook een adviesgesprek waarbij dit wordt toegelicht. Opmerkelijk is dat de helft van de kantoren aangeeft (nog) niet ingericht te zijn om hun klanten in deze behoefte te voorzien.

Wilt u uw klanten wel kunnen voorzien in deze behoefte of heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op:

Guus Ham, directeur Novak, telefoon: 06-51186741, e-mail:  g.ham@novak.nl of met

&Gommer Pensions.  T: 013 – 2070052

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.