Tegemoetkoming vaste lasten vierde kwartaal 2020

Ondernemers die door omzetverlies in verband met de coronacrisis, moeite hebben om hun vaste lasten te voldoen kunnen vanaf medio november 2020 voor het vierde kwartaal 2020 een subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aanvragen.

De belangrijkste verschillen tussen de regeling voor het vierde kwartaal 2020 en de inmiddels gesloten regeling voor het derde kwartaal 2020 zijn:

  • Ondernemers uit alle bedrijfssectoren kunnen indien zij aan de voorwaarden voldoen in aanmerking komen voor de subsidie. (Alleen krediet- en financiële instellingen zijn uitgezonderd van het kunnen verkrijgen van een subsidie.)
    Er gelden geen specifieke sbi codes meer.
  • Een ondernemer moet minimaal € 3.000 vaste lasten hebben in 3 maanden.
    (Eerder was dit € 4.000 vaste lasten in 4 maanden.)
  • De subsidie is minimaal € 750 en maximaal € 90.000. (Eerder was de subsidie nog minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.)

Overigens zijn de exacte voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie voor het vierde kwartaal 2020 tijdens het schrijven van dit nieuwsbericht nog niet gepubliceerd op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De aanvraag voor het vierde kwartaal 2020 kan worden ingediend tot en met 29 januari, 17.00 uur.

Een intermediair/ accountant kan middels een ketenmachtiging en e-herkenning niveau 3 ook de aanvraag voor de tegemoetkoming vaste laste indienen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/aanvraagproces . Afhankelijk van de situatie binnen uw kantoor, zou het wenselijk kunnen zijn om reeds te beginnen met het aanvragen van deze middelen bij een erkende leverancier. Naar wij begrijpen kan een en ander enige tijd in beslag nemen.

Tip: U kunt een e-mailbericht ontvangen zodra de regeling definitief wordt opengesteld. Hiervoor kunt u zich eenvoudig inschrijven via https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/aanmelden-update-openstelling-tvl-oktober-december-2020-wssl.

Heeft u een vraag voor een van onze Novak DIRECT-adviseurs? U kunt ze bereiken via het webformulier of door ons te bellen op 085-0220150.

Bronvermelding: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.