Veelgestelde vraag: Nieuwe werknemer vlak voor coronacrisis in NL

Via onze servicedesk Novak DIRECT krijgen wij naast accountancy en fiscale vragen ook regelmatig vragen op het gebied van HRM. Ook daarvoor kunt u terecht bij Novak DIRECT. Onze adviseur Wim Huurman is eigenaar van Pilatusdam Mens & Organisatie en werkt al tien jaar samen met ons.

De volgende vraag kreeg Wim Huurman binnen via Novak-DIRECT:

Vraag:

Mijn klant heeft met ingang van 1 maart 2020 een nieuwe medewerker aangenomen. Deze medewerker heeft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd over 7 maanden waarvan 1 maand proeftijd. Door het coronavirus en de maatregelen die genomen moeten worden bij mijn klant zal deze medewerker nu in de proeftijd worden ontslagen. Is het mogelijk om deze werknemer t.z.t. aan te nemen als flexkracht? En zo ja, waar moet ik dan op letten?

Antwoord:

Uw klant zal naast een (zeer beperkte) transitievergoeding tevens rekening moeten houden met het feit dat als uw klant de medewerker op flexbasis (oproep, min-max, uitzend e.d.) betrekt binnen 6 maanden dat er geconcludeerd kan worden dat er sprake is van een doorlopend dienstverband voor de keten.

Heeft u aanvullende expertise nodig op het gebied van HRM? Neem dan contact op met Novak DIRECT, wij helpen u graag verder!

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.