De tijd dringt voor uitfaseren pensioen in eigen beheer!

Alleen in 2019 kan pensioen in eigen beheer nog worden uitgefaseerd. Het overgangsregime om pensioen in eigen beheer uit te faseren loopt af.

Dit jaar kan het pensioen nog tegen de fiscale voorziening worden afgekocht met een korting van 19,5%, of – zonder fiscale of financiële gevolgen – worden omgezet in een Oudedagsvoorziening.

In beide gevallen moet de (ex-)partner hiervoor toestemming geven en is hiervoor een handtekening nodig. Ook met de ex-partner kunnen prima afspraken worden gemaakt om alsnog het pensioen en/of Oudedagsvoorziening definitief te verdelen, in afwijking van het echtscheidingsconvenant. Schenkingsaspecten hoeven daarbij absoluut niet aan de orde te zijn.

Voor elke DGA is er een (meest) passende oplossing. Zeker om het pensioendossier definitief te elimineren én de dividendklem kwijt te raken en hiermee de ‘deur’ te openen voor vervolg op financiële en/of estate planning.

Uiteraard kunnen wij in samenwerking met onze externe partners van &Gommer Pensions u en tevens uw cliënten hierin adviseren. Maak dan gebruik van onze servicedesk Novak DIRECT. Bereikbaar via onderstaand webformulier of telefonisch via 085-0220150.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.